Verificarea erorilor din Windows



 

Erorile de stocare
Sa verificam erorile
Cel mai la indemana utilitar de verificare al erorilor este cel inclus in Windows. Pentru a-l accesa procedam in urmatorul fel:
1. Selectam unitatea dorită, iar din meniul de context selectam Proprietăţi (Properties) (Meniul de context este accesabil printr-un clic dreapta pe iconiţa unităţii de stocare)
2. În cadrul dialogului Properties selectaţi pagina Instrumente (Tools)
3.Pornim utiltarul de verificare al erorilor printr-un clic pe butonul Verificare Acum (Check Now) din pagina Instrumente (Tools)
Instrumente Windows
Proprietati hard disk

Utilitarul de verficare a hard diskului
Verificare HDD
Reparare automată a erorilor de sistem
Fără această opţiune activată va trebui să confirmaţi dacă doriţi ca Windows să corecteze o anumită eroare identificată. Pentru utilizatorul obişnuit contează mai puţin ce tip de erori corectează Windows atât timp cât aceste erori sunt corectate. Este recomandat să verificaţi discurile cu această opţine activată.
Scanare şi recuperare sectoare defecte
Cu această opţiune activată Windows verifică erorile de sistem, căută eventualele sectoare defecte şi încercă să recupereze datele care mai pot fi cititite. Această operaţiune este mai complexă şi în consecinţă durează ceva mai mult. Repararea automată a erorilor este realizată automat şi nu mai trebuie să bifaţi prima opţiune.
Verificare automata
Verificarea erorilor nu se efectueza numai la comanda noasta ci si automat de catre sistemul de operare Windows atunci cand aceasta detecteaza erori in structura fisierelor. Aceasta procedura este initiata in faza de incarcare a sistmeului de operare pentru un control deplin asupra discului. Asadar nu e nevoie sa ne panicam daca ne trezim cu un ecran albastru in timp sistemul de opeare Windows incepe sa se incarce.
Windows Check disk


Responses

0 Respones to "Verificarea erorilor din Windows"

Trimiteți un comentariu

 
Return to top of page Copyright © 2012 | i-Learn2 Theme Converted into Blogger Template by Dominiq