Capacitatea memoriei.Baiţi sau octeţi? Cat de mult inseamna de fapt ?



Octeţii şi baiţii se referă practic la acelaşi lucru. Teoretic vorbind, un octet exprimă clar că este vorba despre opt biţi, pe când baiţii pot însemna şi o oarecare adunătură de biţi, nu neaparat opt.
Baiţii mai au darul de a pune în încurcătură multe lume, deoarece confuzia între biţi şi baiţi este foarte uşor de făcut pentru necunoscători.
Cu toate acestea, sunt puţine persoanele care folosesc termenul de octet atunci când vine vorba de memorie.
Bait, baiţi, s.m. (Inform.) – Ansamblu de biţi (de obicei opt) folosit pentru exprimarea capacităţii de memorie. – Din engl. byte
Octet, octeţi s.n. (Inform.) – Grup de opt biţi folosit pentru exprimarea capacităţii de memorie. – Din fr. octet
Ce insemna totusi un megabait?

Multipli Ce se poate stoca
1 bait (b) Un caracter. Dacă aţi început să scrieţi un document şi aţi tastat litera a tocmai aţi ocupat un bait de memorie.
1 kilobait (KB) O mie de caractere. Un kilobait oferă suficient spaţiu pentru stocarea unei cereri de concediu plătit.
1 megabait (MB) Tot textul unui roman de aproximativ 300 de pagini poate încape într-un megabait. Primul minut din melodia dumneavoastră preferată poate încape desemenea într-un megabait de memorie. Într-un megabait de memorie pot încape şi alte lucruri interesante, dar la fel de multe alte lucruri nu pot fi stocate doar cu un singur megabait memorie.
1 gigabait (GB) Toată informaţia conţinută de biblioteca de acasă poate fi stocată cu un uşurinţă într-un gigabait de memorie. O mie de minute din muzica dumnevoastră preferată necesită aproximativ un gigabait de memorie.O mie de megabaiţi, adica un gigabait, nu este nicidecum o cantitate de memorie impresionantă în ziua de astăzi, din moment ce si cele mai ieftine calculatoare personale pot stoca cantitati de oridinul sutelor de gigabaiti.


Responses

0 Respones to "Capacitatea memoriei.Baiţi sau octeţi? Cat de mult inseamna de fapt ?"

Trimiteți un comentariu

 
Return to top of page Copyright © 2012 | i-Learn2 Theme Converted into Blogger Template by Dominiq