Invata cum poti elimina mesajul "Low Disk Space" - Windows XP



Sunt cateva notificari cu adevarat deranjante existente in distributia Windows XP. Una dintre acestea este mesajul de avertizare pentru atingerea unei dimensiuni pe disc. Aceasta se numeste "Low Disk Space".

De aici aflam ca mesajele sunt afisate dupa cum urmeaza:

1. 10 secunde per sesiune daca spatiul liber e sub 200MB,
2. 30 secunde la fiecare patru ore, maxim de doua ori pe sesiune daca spatiul liber e sub 80MB,
3. 30 de secunde la fiecare cinci minute daca spatiul liber este sub 50MB.

Solutia de a elimina aceste notificari (evident, pe langa stergerea sau mutarea de fisiere pentru eliberarea de spatiu) este sa umblam in registri. Daca nu ati mai facut acest lucru pana acum iata o ocazie.

Click pe butonul "Start", apoi pe "Run" (ori direct combinatia de taste Win + R), apoi scrieti "regedit" si accesati "Enter". Trebuie sa navigati cam ca in "Explorer" pe urmatoarea "ramura":

* My Computer
* HKEY_CURRENT_USER
* Software
* Microsoft
* Windows
* CurrentVersion
* Policies
* Explorer.


Accesati ultimul folder din registri ("Explorer" iar in dreapta fie apare "NoLowDiskSpaceChecks" fie nu apare. Daca se afiseaza accesati dublu click pe acel text si modificati valoarea la 1 (din forma initiala "0".

In cazul in care nu se afiseaza accesati click dreapta pe spatiul liber, alegeti "New", "DWORD" si apoi scrieti "NoLowDiskSpaceChecks". Apasati dublu-click apoi pe acel text pentru a seta pe 1.
Exista si o varianta ceva mai scurta, cu o comanda tot din Run - rezultatul fiind acelasi. Completati linia de mai jos in fereastra "Start" > "Run" dupa care accesati "Enter".

regini HKEY_CURRENT_USER’Software’Microsoft’Windows’CurrentVersion’Policies’Explorer "NoLowDiskSpaceChecks" = REG_DWORD 1

Din acest moment nu se vor mai afisa mesaje de avertizare referitoare la spatiul ramas liber pe disc.
[Read More...]


 
Return to top of page Copyright © 2012 | i-Learn2 Theme Converted into Blogger Template by Dominiq