Hardware vs Software



 

Partea fizică a unui calculator poartă denumirea de hardware. Tot ce puteţi atinge, arunca pe geam, sau tot ceea ce puteţi folosi pentru a echilibra mobilierul se încadrează în aşa numita “parte hardware”.



Monitorul, tastatura, mausul, sau unitatea centrală fac parte din acele componente hardware care pot fi identificate cu uşurinţă de către oricine. Restul componentelor hardware nu duc o viaţă atât de publică ca cele de mai sus, dar joacă un rol cheie în funcţionarea unui calculator. În unitatea centrală stau ascunse de privirile dumnevoastră aproximativ zece componente hardware diferite care echipează orice calculator personal ( cu dotări standard).
Veţi afla treptat detalii cu privire la rolul şi importanţa diferitor componente hardware, urmează deocamdată să aflaţi ce anume face ca o componetă hardware să funcţioneze într-un fel sau altul.
Software este restul
Hardware-ul trebuie completat întotdeauna de software. Oricât de complex şi de costisitor ar fi hardware-ul, aceasta ar fi cu totul inutilizabil în lipsa unui software care să-l gestioneze şi care să-i spună ce anume trebuie făcut.
În mare, software-ul unui calculator este format din programe datorită cărora hardware-ul este capabil să ducă la îndeplinire sarcini utile pentru dumnevoastră. Cu cât este mai bogat software-ul unui calculator cu atât acel calculator se doveşte mai util pentru dumnevoastră.
Plecând de la principiul “nu poţi controla ceea ce nu cunoşti”, între hardware-ul şi software-ul care urmează să funcţioneze împreună trebuie să existe o anumită compatibilitate. Astfel, software-ul conceput să funcţioneze pe calculatoarele personale va funcţiona numai în compania calculatoarelor personale şi nu al altor tipuri de calculatoare.


Responses

0 Respones to "Hardware vs Software"

Trimiteți un comentariu

 
Return to top of page Copyright © 2012 | i-Learn2 Theme Converted into Blogger Template by Dominiq