Cum ne conectam automat pe o conexiune PPPoE (RDS, Romtelecom, etc)



 

Ce este PPPoE?
PPP este un acronim pentru point to point protocol, iar oE vine de la over Ethernet. Cum ethernet se refera tehnologia implementată pentru reţelele de calculatoare obişnuite (LAN) rezultă ca PPPoE este un protocol de transmisie prin intermediul unei retele ethernet.
Protocolul PPoE este folosit pe scara larga de catre providerii de internet pentru că oferă o funcţionalitate mai mare decat o conexiune obisnuită ethernet, şi aici ne referim la posibilitatea nativă de autentificare a utilizatorilor, contorizarea traficului în reţea, etc.
Să ne facem viaţa mai usoară…
Windows-ul nu oferă, out of the box, posibilitatea de a iniţializa automat o conexiune PPPoE. Pentru a nu fi nevoiţi ca de fiecare dată cand pornim calculatorul să initializam manual conexiunea PPPoE o putem lansa automat cu ajutorul dosarului Startup.
Pasul 1
Mai intâi trebuie să deselectăm optiunea de cerere a parolelor şi a certificatelor. Pentru aceasta deschidem dialogul de conectare şi facem clic pe butonul Properties iar la secţiunea Options - debifam Prompt for name and password, certificate, etc.
Aceasta va produce efecte doar dacă am optat pentru salvarea utilizatorului şi a parolei.
PPPoe fara parola
Pasul 2: …copy & explore
Facem un click drepta pe scurtătura de pe care obişnuiam să pornim conexiunea ( în mod normal o găsim pe Desktop) iar din meniul de context selectăm Copy (Copiere) sau selectăm iconiţa cu clic şi apăsăm Ctrl+C.
Mai departe trebuie să ajungem în dosarul Startup sau Pornire - dacă avem Windows-ul în limba română .
Cel mai simplu mod este de a accesa dosarul Startup este via meniul Meniul Start după care selectăm Programs iar undeva în listă vom găsi şi secţunea Startup. Pentru a acessa conţinutul dosarului Startup trebuie să apelăm iarăşi la meniul de context – click drepta, dupa care selectăm Open sau Explore.
Conexiune PPPoE copy
Pasul 3: … and paste
O dată ajunşi în dosarul Startup nu trebuie decât să adăugăm scurtătura alături de celelalte programe care pornesc automat după încarcarea sistemului de operare. (pentru aceasta finalizăm comanda de copiere selectând comanda Paste din meniul de context sau apăsând Ctrl + V)
Paste PPPoe conexiune
Am terminat! Data viitoare conexiunea va porni automat.


Responses

0 Respones to "Cum ne conectam automat pe o conexiune PPPoE (RDS, Romtelecom, etc)"

Trimiteți un comentariu

 
Return to top of page Copyright © 2012 | i-Learn2 Theme Converted into Blogger Template by Dominiq