Invata mai multe despre browser-ul tau de internet. Afla detalii despre CSS3 si HTML 5



internet-browser-logoCompatibilitatea CSS3 si HTML5 cu browserele web
In ultimul timp, de cand Apple a refuzat Flash-ul pe telefonul mobil, auzim tot mai des despre HTML5 si CSS3. Aceste noi standarde web promit suport audio si video, numeroase imbunatatiri grafice si tehnice, cum ar fi suportul drag-and-drop, toate avand rolul de a va face cautarea web mult mai placuta.
Toate bune pana acum, dar cate caracteristici CSS3 si HTML5 sunt suportate de browserele web din prezent? Raspunsul vine intr-o forma vizuala atragatoare (schema mai jos).
Desi HTML5 si CSS3 nu au fost finalizate, aceasta vizualizare interactiva arata compatibilitatea HTML5 si CSS3 cu 8 browsere principale: toate versiunile Firefox au nuante de albastru, Chrome/Safari-galben, Internet Explorer 9 –roz.
Internet Explorer 9: mai bun decat Chrome si Firefox la testele HTML5
In 2009 IE incepuse sa piarda teren in defavoarea browserelor precum Firefox, Chrome si Safari. StatCounter arata ca IE7 detinea 30% din cota de piata, Firefox 27% , iar IE8 17%.
De curand, W3C a testat cinci browsere web populare pentru a vedea cea mai buna compatibilitate. S-a folosit Microsoft IE Platform Preview 6, Google Chrome 7.0 517.41 beta, Mozzila Firefox 4 Beta 6, Opera 11.00 alpha (build 1029) si Safari 5.0.2. La final, IE9 a iesit invingator.
Daca e asa cum umbla zvonul ca a 9-a versiune IE va avea un puternic suport HTML5, atunci vor fi si alte implicatii. Cu cat HTML5 e mai bun, cu atat mai in urma va ramane Flash, tinand cont de tendinta lor de a se compara.
compatibilitate-browser-css3


Responses

0 Respones to "Invata mai multe despre browser-ul tau de internet. Afla detalii despre CSS3 si HTML 5"

Trimiteți un comentariu

 
Return to top of page Copyright © 2012 | i-Learn2 Theme Converted into Blogger Template by Dominiq