Invata cum poti recupera arhivele sau fisierele corupte



time-machine-modeProgramele ajutatore
Arhivele zip sau rar corupte
Se intampla deseori sa primim mesajul, de la calculator, ca arhiva noastra este „corupta” si deci nu mai este accesibila.
Acest lucru poate fi cauzat, cum se intampla si cu documentele office, de o problema pe discul unde se afla arhiva (de ex zgarieturi pe CD sau DVD). Daca partea cu probleme a fisierului nu este prea mare, putem inca sa o scoatem la capat cu ajutorul unui mic program gratuit si eficient.
Programul respectiv ne ajuta in cazul fisierului ZIP si se cheama DiskInternals ZIP Repair, decarcabil aici.
Daca file-ul corupt este RAR sau SFX putem utiliza fie WinRar, care corecteaza fisierele fisierele corupte, sau varianta demo a Advanced RAR Repair, care poate fi descarcata de aici.
In eventualitatea ca fisierul este CAB putem utiliza demo de la Advanced CAB Repair, care ne permite sa recuperam continutul arhivei, programul fiind descarcabil aici.
Cum sa reparam fisierele Office corupte
Se poate intampla ca atunci cand extragem documente office dintr-un fisier comprimat sa le gasim corupte, cu alte cuvinte inaccesibile. O alta posibilitate este ca suportul fisierului office (stick etc) sa fie uzat.
In aceste cazuri, fisierul nu este neaparat pierdut, exista de fapt anumite programele care permit recuperarea lui sau cel putin a unei parti a acestuia. Mai sunt si softuri specifice care permit prin versiuni demo sa se salveze fisierele care nu mai sunt accesibile.
Aceste programe pot fi descarcate de pe site-ul Office Recovery, care permite alegerea produsului care se adapteaza cel mai bine cazului nostru sau descarcarea completa a suite-ului.
Majoritatea programelor fiind contra cost, va semnalez acest demo fara limite, in sensul ca in perioada de proba pot fi recuperate oricate documente office fara limita de numar de pagina sau de marime a fisierului. Programul este Advanced Office Repair si poate fi descarcat prin site-ul download.com de aici.
Daca in schimb nu vreti sa economisiti cheltuielile pentru ca fisierul corupt este prea important, va recomand Ontrack Easy Recovery. Este un suite foarte bun, care reuseste acolo unde alte softuri esueaza.
Exista si un programel gratuit specific pentru documentele Word care se numeste Repair My Word.


Responses

0 Respones to "Invata cum poti recupera arhivele sau fisierele corupte"

Trimiteți un comentariu

 
Return to top of page Copyright © 2012 | i-Learn2 Theme Converted into Blogger Template by Dominiq