Invata ce este un site web si afla cateva sfaturi necesare in conceperea unui site/blog personal



ce-este-un-site-internetSfaturi pentru un site de calitate
Un site este un spatiu virtual, care exista on-line si care nu are existenta fizica, asa cum are o casa, magazinul de unde ne facem cumparaturile, masina cu care ne deplasam zilnic la servici sau orice altceva. Starea aceasta de a fi “on-line” are o multime de avantaje, intre care amintim:
- costuri, in general, foarte reduse de intretinere;
- nu platesti impozit pentru ca ai un site;
- site-ul tau este disponibil audientei targetate (vom reveni la asta) 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, ceea ce nu poate fi posibil pentru nici o institutie din lumea asta, indiferent cum s-ar numi aceasta;
- In on-line lucrurile nu au limite, poti sa le faci asa cum vrei, ideile tale pot fi puse in aplicare oricum si oricand vrei!
Sfat personal : tine cont intotdeauna de parerea programatorului! Vei descoperi ca limbajele de programare folosite in industria on-line pot face deseori lucruri la care nu te-ai fi gandit ca sunt posibile! Deci, nu neglija parerea specialistului care iti face treaba….
Acum, ne-am cam lamurit care e treaba cu site-ul. Va voi spune in continuare si alte lucruri la care trebuie sa va ganditi atunci cand va apucati sa faceti un site. Iata care sunt cele mai importante lucruri ce trebuiesc tinute minte:
1. Publicul caruia se adreseaza
Mai direct spus, trebuie sa stii de la bun inceput ce segment de piata on-line ataci, pe ce criterii si la ce public te astepti ca este interesat de ceea ce prezinti pe site. Cui te adresezi? E bine sa stii raspunsul la aceasta intrebare inainte de a te apuca de treaba. Daca inca nu-l stii, te putem ajuta cu diferite informatii si chiar statistici din cele mai variate cu privire la asta. Trebuie sa iei in calcul faptul ca oamenii cu experienta au ceva de spus in asta si ca daca ai foarte multe informatii inainte de a te apuca de treaba sansele de reusita sunt mult mai mari. Nu neglija, prin urmare, munca de documentare!
2. Ce scop ai? Ce vrei sa faci?
Aici treburile deja incep sa se complice, de regula, un site de succes este acela unde vizitatorii raman si petrec mai mult de 15-20 de minute pe zi, revin regulat, il recomanda si altora, in fine, daca vrei sa oferi ceva trebuie sa stii sa te faci placut. Lucrurile acum depind foarte mult de tine si mai putin de programator. El nu face decat sa puna in practica ceea ce i se spune de data asta. Cauta sa iei in calcul faptul ca trebuie sa ai un mesaj clar, bine definit si convingator, astfel incat vizitatorii tai sa ramana si chiar sa revina pe acel site, asa cum am spus.
3. Obiective
Daca ne-am lamurit cu privire la primele doua chestiuni atunci sa stii ca munca nu s-a terminat. Din nou ne intoarcem la studiu si detaliere. Ceea ce prezentam pe site trebuie sa fie cat mai clar, cat mai bine documentat, cat mai riguros. Este bine stiut faptul ca vizitatorii tai vor ramane pe site-ul tau, si vor reveni pe el, daca acolo isi gasesc informatii cat mai cuprinzatoare, cat mai elaborate, cat mai noi. Este un lucru foarte important!
4. Maniera de prezentare
Partea de design sau, mai direct , “cum o sa arate”? Tine foarte mult de tine, in calitatea ta de persoana care are ceva de aratat pe internet. Evita asocierile cromatice care pot da un aspect neserios, “de gluma”. Cauta sa-l asculti pe programator si pe designer cand are ceva de spus referitor la asta, dar nu lasa toata munca in seama lui, pana la urma ei pun in practica ideile tale, dar pe baza experienteli lor poti avea idei noi sau pe poti slefui pe cele pe care deja le ai.
Astea sunt cele mai importante lucruri. Este evident, in functie de situata ta obiectiva putem discuta o multime de alte lucruri si putem studia impreuna, putem invata unii de la altii. Poti sa vii cu idei, putem veni cu idei. La sfarsit, succesul (sau lipsa lui) ne spune la fiecare cata dreptate am avut.


Responses

0 Respones to "Invata ce este un site web si afla cateva sfaturi necesare in conceperea unui site/blog personal"

Trimiteți un comentariu

 
Return to top of page Copyright © 2012 | i-Learn2 Theme Converted into Blogger Template by Dominiq