Invata cum iti poti curata laptop-ul de praf



nettoyer_pcO curatare corecta pentru o functionare corecta
Multi dintre noi detinem un laptop si uneori se intampla ca ventilatorul sa se invarta mai mult timp sau tastura sa fie mult mai calda decat in mod normal. In cazul in care observam ca ventilatorul nu se mai invarte, problema cel mai des intalnita este supra-incalzirea procesorului si asta inseamna inchiderea automata a laptop-ului.
Uneori laptop-ul ruleaza pentru 10 minute, uneori pentru o jumatate de ora, totul depinde de task-ul dorit si putere. O problema poate fi gura de aerisire a ventilatorului care este blocata sau plina de praf.
• Inainte de a desface laptop-ul scoateti bateria si cablul de alimentare. Niciodata nu se va face aceasta operatiune cu bateria si cu cablul de alimentare in laptop. Daca ai noroc, poti sa expui coolerul dand jos doar tastatura. Asta iti face viata mai usoara si nu prea risti garantia.
• Nu curate niciodata praful cu aspiratorul, indiferent daca trage sau sufla pentru ca in cel mai rau caz ai sanse mari sa bagi praf pe sub ventilator pe axul acestuia. In cazul in care totusi alegi aspiratorul, mai intai blocheaza ventilatorul pentru a nu arde placa de baza.
• Cea mai corecta varianta este sa folosesti o pensula si apoi sa scuturi praful fara sa il sufli. Cel putin nu cat timp sta pe sub palele fanului. Dupa ce l-ai scuturat usor poti sa sufli ce a mai ramas.
• Curatatul periodic este neaparat necesar pentru temperaturi si functionare normale. Perioada poate varia functie de tipul si dimensiunile coolerului, durata de functionare a laptop-ului in timpul unei zile si locurile in care acesta a fost plimbat.
Deasemenea, incercati sa evitati mancatul in timp ce lucrati la laptopul dumneavoastra, si nu il lasati deschis mai mult decat este cazul.


Responses

0 Respones to "Invata cum iti poti curata laptop-ul de praf"

Trimiteți un comentariu

 
Return to top of page Copyright © 2012 | i-Learn2 Theme Converted into Blogger Template by Dominiq