Invata cateva sfaturi despre siguranta online



cyber_security1Trei pasi simpli
Nu existi daca nu esti online. Suntem conectati nonstop la internet, navigand cu febrilitate de la un site cu jocuri la unul de stiri, trecand prin Wikipedia, Yahoo Mail si Google. Aceasta prezenta online continua ne expune la cateva riscuri serioase. Iata cum pot fi evitate usor:
Instaleaza un antivirus
Cele mai populare variante gratuite sunt Avira AntiVir Personal - Free Antivirus, AVG Anti-Virus Free Edition si Avast Home Edition Free. Acestea sunt doar cele mai populare 3 produse software de pe download.com, oferta fiind foarte mare.
Cumpara un Router
Este practic chiar daca ai un singur computer acasa, nu stii niciodata cand vine un prieten la tine cu laptopul. Routerul se comporta ca un firewall, chiar cel mai bun tip de firewall, acela hardware si este relativ simplu de configurat.
Scapa de Internet Explorer
Desi din comoditate ai fi tentat sa folosesti acest browser, el prezinta multe lacune de securitate. De obicei Microsoft vine in intampinarea lor, la cateva zile dupa ce acestea sunt facute publice, dar in tot acest timp utilizatorii raman vulnerabili. Sunt mai usor de folosit si mult mai stabile Firefox sau Opera.
Acum stii ce ai de facut!



Responses

1 Respones to "Invata cateva sfaturi despre siguranta online"

LaurentiuD1998 spunea...

Internet Expolorerul merge si cel mai incet, Firefox se deschide greu si in timp se ingreuneaza rau, opera este ok, dar Google Chrome este cel mai rapid, dupa mult timp de folosire merge ca in prima zi, are aplicatii, jocuri, extensii si se sincronizeaza cu contul Google, asa ca daca ai 2 PC-uri cu G Chrome ce faci pe unu in Browser apare si pe celalalt.


sâmbătă, 26 noiembrie 2011 la 17:34:00 EET

Trimiteți un comentariu

 
Return to top of page Copyright © 2012 | i-Learn2 Theme Converted into Blogger Template by Dominiq