Invata despre Spyware. Software-ul spion. Ce este si cum ne putem feri/elimina de acesta.



spywareCum putem evita si elimina aplicatiile spyware
Spyware-ul este un software descarcat si activat fara stirea si/sau impotriva vointei utilizatorului. Acesta este o reala amenintare pentru datele dintr-un computer. Obiectivul unei aplicatii spyware este de a aduce bani creatorilor ei.
Spyware-ul este un software care se instaleaza in computer pentru a difuza publicitate si pentru colecta si transfera informatii privind mediul in care a fost adapostite. In acest mod subtil, pentru ca in practica spyware-ul actioneaza fara stirea utilizatorului, sunteti fortat/a sa utilizati unele servicii pe care trebuie sa le platiti pentru ca in final banii sa ajunga la creatorul sau.
Desi diferenta dintre virusi si spyware este mica, spyware-ul nu este considerat un virus in mod oficial, deoarece nu se reproduce, insa este aproape la fel de dificil sa scapati de el. Informatiile colectate de programele spyware pot permite creatorilor acestora sa afle URL-urile site-urilor vizitate, cuvintele cheie introduse in motoarele de cautare si informatii privind platile bancare (numarul cardului de credit). Spyware-ul este descarcat adesea alaturi de software-uri gratuite in genul jocurilor sau al screesaver-urilor. Acesta ataca in mod frecvent sistemele Microsoft Windows. Spyware-ul se poate instala si atunci cand incarcati anumite pagini web si se activeaza, in general, dupa repornirea computerului.
Contaminarea cu un spyware are la baza, de obicei navigarea pe Internet. Acesta din urma, fiind o incontestabila ruta de transmitere a datelor, prolifereaza si aplicatiile spyware. Site-urile web dubioase care ofera software-uri gratuite, muzica, jocuri si continut pornografic sunt, cel mai probabil, cele care infecteaza calculatoarele cu programe spyware. Foarte multi editori de software gratuit utilizeaza programele spyware pentru a colecta date personale si a genera venituri. Acestea se concretizeaza si prin publicitatea afisata.
Pentru a va proteja si a scapa de spyware, software-urile antispyware ofera protectie permanenta, prin eliminarea aplicatiilor spyware uneori chiar inainte instalarea acestora pe hard disk. Printre numeroasele software-uri care va ajuta sa scapati de aplicatiile spyware, merita mentionate: din categoria gratuite - Avira AntiVir Personal sau Premium, Ad-Aware, Spybot Search&Destroy si Microsoft Antispyware. Este de preferat de asemenea sa abandonati Internet Explorer si sa folositi Firefox, Opera sau Chrome pentru a naviga pe Web. Majoritatea aplicatiilor spyware folosesc vulnerabilitatile browser-ului Microsoft pentru a se instala.
Stiati ca…
Puteti elimina unele aplicatii spyware cu ajutorul functiei de dezinstalare a Windows: Add or Remove Programs. Este suficient sa folositi metoda obisnuita de dezinstalare pentru orice aplicatie.


Responses

0 Respones to "Invata despre Spyware. Software-ul spion. Ce este si cum ne putem feri/elimina de acesta."

Trimiteți un comentariu

 
Return to top of page Copyright © 2012 | i-Learn2 Theme Converted into Blogger Template by Dominiq