Invata cateva reguli de redactare in mediul online. Acestea pot atrage vizitatori catre site-ul/blog-ul personal.



onlineCum sa scrii pentru un trafic mai mare
Chiar daca este un mediu inovator, in aparenta mult mai putin supus conventiilor decat cel al presei scrise, mediul online nu face nici el rabat de la respectarea unor reguli generale de redactare a articolelor. In principiu, succesul unui articol se masoara in numarul de afisari. Pentru ca articolul sa atinga un numar cat mai mare de afisari, este necesar ca el sa apara in primele rezultate ale unei cautari in Google, cu alte cuvinte sa fie indexat SEO (search engine optimisation).
Iata cateva reguli ale mediului online:
1. Folosire de cuvinte cheie. Mecanismul SEO mizeaza pe uzitarea cuvintelor cheie. In traducere grosso modo, cuvintele cheie reprezinta acei termeni sau sintagme care se repeta constant pe parcursul unui articol. Pentru o indexare optima, se recomanda ca titlul articolului sa contina respectivele cuvinte cheie care apoi sa se repete de minim trei ori in primul paragraf al textului.
2. Titluri scurte. Titlurile scurte, dar relevante capteaza mult mai repede atentia utilizatorului de internet decat titlurile stufoase. In plus, acest truc contribuie la o mai buna indexare.
3. Linkuri. Un alt artificiu la care se recurge frecvent in mediul online este folosirea linkurilor atat pe anumite cuvinte cheie, cat si la sfarsitul articolului. Linkurile respective vor face trimitere la alte articole pe aceeasi tema. De aceasta maniera, utilizatorul va petrece mai mult timp pe site, navigand din aproape in aproape.
4. Multimedia. Succesul unui articol este asigurat, intr-o oarecare masura, si de interactiunea cu canalele multimedia. Cu alte cuvinte, un articol complex poate contine imagine sau sunet. Se recomanda totusi a nu se exagera, astfel incat respectivul articol sa devina ostentativ prin folosirea excesiva si concomitenta a acestora canale.
5. Lungime variabila a textului. In general, editorii opteaza pentru articole mai scurte, intrucat se cunoaste ca utilizatorii de internet nu zabovesc foarte mult pe o pagina, fiind interesati, in linii mari, de o informatie bine sistematizata, redata aerisit.


Responses

0 Respones to "Invata cateva reguli de redactare in mediul online. Acestea pot atrage vizitatori catre site-ul/blog-ul personal."

Trimiteți un comentariu

 
Return to top of page Copyright © 2012 | i-Learn2 Theme Converted into Blogger Template by Dominiq