Invata cum poti face ca Sistemul de Operare sa porneasca intr-un timp cat mai scurt



  Windows lanseaza automat programe la startup in patru moduri: cu un shortcut catre un program din folderul Startup al meniului Start (in Start, All Programs, Startup); printr-un entry din Windows Registry; o referinta in unul dintre fisierele de initializare "de moda veche" ale Windows, cum ar fi system.ini sau autoexec.bat; sau (daca programul nu intra intr-o categorie speciala numita serviciu) in consola Computer Management.
Va trebui sa treci prin fiecare dintre aceste locatii si sa dezactivezi sau sa indepartezi programele care nu ai nevoie sa se lanseze la fiecare bootare.
O modalitate simpla prin care poti face asta este sa folosesti utilitatea System Configuration, o unealta care poate indeparta asemenea referinte din toate cele patru locatii.

Alege Start, Run, introdu msconfig in campul Open si apasa OK pentru a lansa unealta. Obiectele listate in tab-ul Startup vin din calea de startup Registry; desi este putin probabil ca un program ar putea utiliza fisierul system.ini sau win.ini pentru a se lansa, poti browsa si in acele tab-uri cautand anumite programe pe care nu le poti gasi in alta parte. Poti sa administrezi si serviciile tot prin Msconfig, insa iti vom arata o modalitate mai buna prin care poti sa le inchizi rapid.

Pentru a impiedica un program sa se lanseze la startup, dezactiveaza casuta din dreptul lui, apasa OK si rebooteaza. Daca apar probleme ca urmare a acestei operatiuni, pur si simplu du-te inapoi in System Configuration Utility si bifeaza casuta la loc pentru a reactiva programul.

Poti sa reduci timpul de bootare si sa eliberezi din memorie oprind serviciile de care nu ai nevoie si apoi setandu-le in asa fel incat sa nu porneasca o data cu Windows-ul. Deschide Consola de Servicii: Clic-dreapta pe My Computer, apoi selecteaza Manage. Cand fereastra consolei de management se deschide, in partea stanga apasa pe Services and Applications (sau da clic pe semnul plus) si apoi selecteaza Services din lista respectiva.
Consola de Servicii iti arata care servicii ruleaza (cele listate ca "Started") si cum este un serviciu setat sa porneasca: Automatic (lanseaza serviciul de fiecare data cand bootezi, fie ca ai sau nu nevoie), Manual (nu se va lansa la startup, dar Windows ar putea lansa serviciul daca sistemul de operare are nevoie de el) sau Disabled (nu se lanseaza, chiar daca Windows are nevoie de el).

Desigur, dezactivarea unuia sau mai multor servicii de care Windows are nevoie pentru a functiona ar putea cauza anumite probleme. UK Security Online  are o lista utila cu toate serviciile Windows, precum si informatii detaliate care te ajuta sa decizi pe care le poti dezactiva in siguranta.


Responses

0 Respones to "Invata cum poti face ca Sistemul de Operare sa porneasca intr-un timp cat mai scurt"

Trimiteți un comentariu

 
Return to top of page Copyright © 2012 | i-Learn2 Theme Converted into Blogger Template by Dominiq