Introducere in Limbajul de Programare C++. Notiuni de baza. PARTEA 8



Apoi se mareste valoarea lui I cu o unitate ( ceea ce se numeste incrementare ) .

Posted Image

Dupa ce a executat aceste operatii, programul executa din nou comparatia. Deoarece aceasta este o instructiune while si nu if, programul continua sa execute etapele 3A si 3B pana cand conditia nu mai este adevarata.

Conditia continua sa fie adevarata ( deoarece valorile sunt egale ) , astfel ca programul isi continua executia.

Posted Image

Dupa afisarea noii valori a lui I, programul incrementeaza din nou pe I .

Posted Image

Programul executa din nou testul. Deoarece I este acum mai mare decat N, conditia ( este I mai mic decat N ? ) nu mai este adevarata. Programul se incheie, iar cifra 3 nu mai este afisata. In acest caz, rezultatul programului este :


Quote
1 2


Deoarece utilizatorul a introdus 2, ciclul s-a executat de doua ori. Dar pentru un N de valoare mare ( sa zicem, 1024 ) , ciclul va continua de mult mai multe ori.

Uitati un program de cateva etape care poate ( in functie de valoarea introdusa pentru N ) sa afiseze milioane de numere ! Valoarea teoretica a lui N nu are limita, cu exceptia celei mai mari valori intregi admise. Cel mai mare numar care poate fi stocat intr-o variabila int este de aproximativ 2 miliarde .

In situatii extreme, limitarile capacitatii de stocare a datelor pot influenta posibilitatile de utilizare a instructiunilor while .


Responses

0 Respones to "Introducere in Limbajul de Programare C++. Notiuni de baza. PARTEA 8"

Trimiteți un comentariu

 
Return to top of page Copyright © 2012 | i-Learn2 Theme Converted into Blogger Template by Dominiq