Invata cum sa intri intr-un PC/Calculator care este protejat prin parola



  Probabil va enerveaza si pe voi cand la scoala vreti sa instalati ceva si nu puteti pentru ca PC-ul este limitat si nu stiti parola administratorului.
In tutorialul urmator o sa va zic ce va trebuie ca sa aflati parola de la Administrator - cel mai mare cont posibil.

Ce ne trebuie
1. Programul - ophcrack LiveCD (il puteti gasi/downloada foarte usor daca il cautati pe google)
2. Un CD gol (blank)
3. CD/DVD Writer
4. Un PC care sa booteze de pe CD (daca nu booteaza de pe CD, vedeti la sfarsit FAQ)
5. Ceva timp fara profesor (~5-10 min.)
6. Pix si foaie sa scrii parolele

   Cand am aflat eu pass-urile de la PC era versiunea 1.1.3 (a trecut ceva timp ~4 ani) si era doar pentru XP. Oricum trebuie sa fie la fel. Dupa ce download-ati programul montati-l cu Daemon Tools, si copiati-l pe un CD gol (scrieti cu viteza mica 8-10x si finalizati CD-ul). Daca nu stiti cum sa scrieti un CD, desi ma-ndoiesc, postati aici. Atat cu programul. Sa trecem la spart parole. Bagati CD-ul in CD-ROM si resetati PC-ul. Asteptati ca sa booteze. Dupa ce booteza asteptati si cand aveti parola de la Administrator dati restart si scoateti CD-ul.

   Cum intrati in Administrator
   Contul asta nu e vizibil. Dar cand sunteti in fereastra de Log In (acolo unde va pune sa va alegeti contul) apasati ctrl+alt+del de 2 ori si o sa apara o fereastra cu user si pass (este important sa nu fiti log-at pe niciun alt cont, altfel nu va aparea fereastra). La user puneti administrator si la pass parola aflata. Dati Log In si o sa aveti acces maxim. Inainte sa bagati CD-ul este bine sa verificati contul asta, poate nu are parola. Faceti ce scrie mai sus, dar la pass nu mai treceti nimic. Daca va intra direct in cont limitat fara sa va arate toate conturile, dati Log Off si pe urma feceti ce scrie mai sus.

   FAQ
   Daca PC-ul nu booteaza de pe CD, dati restart si apasati DEL (cand zice) si intrati in BIOS.
Acolo intrati in ADVANCE BIOS FEATURES apasati Enter pe FIRST BOOT DEVICE si selectati CDROM (s-ar putea sa difere de la placa de baza la placa de baza). Daca BIOS-ul are parola si nu booteaza de pe CD nu prea aveti ce face. Ar trebui scoasa bateria de pe placa de baza ca sa dispara parola, dar la scoala nu prea e timp e asa ceva.


Responses

0 Respones to "Invata cum sa intri intr-un PC/Calculator care este protejat prin parola"

Trimiteți un comentariu

 
Return to top of page Copyright © 2012 | i-Learn2 Theme Converted into Blogger Template by Dominiq