Instalarea unui nou soft anti-furt pe laptop-ul personal te poate ajuta sa-l gasesti in cazul unui furt



  Laptopul disparut poate fi gasit cu usurinta, daca esti precaut si folosesti un program antifurt, informeaza PC Magazine.

  Majoritatea produselor de acest tip inregistreaza locul in care se afla device-ul in orice moment prin WiFi. Programul Snuko Anti-Theft & Data Recovery Premium (aproximativ 21 de euro pe an) este unul dintre ele.

  LoJack for Laptops by Absolute Software (aproximativ 35 de euro pe an, versiunea premium) este un alt program antifurt, care are avantajul ca ruleaza ascuns, iar hotul nu va sti ca este urmarit.
Inregistrarea poate fi setata sa porneasca doar in momentul in care laptopul nu mai poate fi gasit.

  GadgetTrak Laptop Security poate fi setat sa arate doar ultimul loc in care a fost dus laptopul, fara sa inregistreze informatiile: produsul costa in jur de 23 de euro pe an.


  Alte produse (LaptopSentry sau Laptop Superhero) activeaza o alarma, in momentul in care un laptop este scos din priza, respectiv cand proprietarul porneste o comanda.

  Multe dintre aceste programe ofera posibilitatea de a comunica cu persoana care a gasit laptop-ul, in cazul in care aceasta este de buna-credinta si doreste sa-l returneze. LoJack poate inchide complet laptopul, in caz de furt, iar acesta nu mai poate fi folosit: din pacate, astfel scad sansele ca aparatul sa fie recuperat.


  Astfel de produse ofera si posibilitatea de a face back-up la informatii, de a le sterge sau de a le cripta, insa cel mai bine este sa te bazezi pe programe speciale de back-up.

  Mai mult, daca laptopul este echipat cu un webcam, programele fac automat o poza si o trimit pe e-mail-ul personal, ca sa stii cine ti-a furat laptopul.


Responses

0 Respones to "Instalarea unui nou soft anti-furt pe laptop-ul personal te poate ajuta sa-l gasesti in cazul unui furt"

Trimiteți un comentariu

 
Return to top of page Copyright © 2012 | i-Learn2 Theme Converted into Blogger Template by Dominiq