Ce inseamna HD Ready si Full HD?




  Ce inseamna HD Ready?

Televizorul, poate accepta imagini cu o rezolutia minima 720p, pentru afisarea continutului HD. Am scris intentionat accepta in loc de afiseaza, pentru ca standardul chiar asta presupune, acceptarea unui semnal cu rezolutia de minim 1280x720 pixeli (720p). Unele televizoare vor afisa aceasta rezolutie, dar alte s-ar putea sa afisese o imagine cu o rezolutie mai mica., de exemplu 720x640. In concluzie, un televizor pe care scrie HD Ready, nu afiseaza in mod obligatoriu imagini cu rezolutia HD minima.

Ce inseamna Full HD, sau in anumite variante HD Ready 1080p?

Televizorul, poate afisa imagini cu o rezolutie minima de 1920x1080 pixeli si poate afisa continutul video in doua variante Progresiv sau Intretesut (Interlaced sau Progressive).

PS: Daca vorbim de standarul PAL (folosit in Romania), rezolutia este de 720x576 pixeli, denumita 576i. Este standardul sub care se transmit unele emisiuni de televiziune si tot in acest standard se inregistreaza si o mare parte din filmele pe DVD. Asadar, atunci cand va uitati la programele TV, probabil veti vedea imagini cu rezolutia standard, indiferent de rezolutia maxima a televizorului.


Responses

0 Respones to "Ce inseamna HD Ready si Full HD?"

Trimiteți un comentariu

 
Return to top of page Copyright © 2012 | i-Learn2 Theme Converted into Blogger Template by Dominiq