GGPO: Retro Gaming in 2.0




Good Game Peace OutCe este GGPO?

GGPO = Good Game Peace Out este o platforma multiplayer pentru jocurile arcade care se pot juca in emulatoare pe PC. Are ca baza emulatorul Final Burn Alpha in care poti sa joci ROMuri de NES, SNES, Sega Genesis, NeoGeo si altele. Deci GGPO este un client si un library cu care poti sa te conectezi la alti si sa joci Street Fighter, King of Fighters, Final Fight cu oameni pe net.
Cum functioneaza?
GGPO porneste o copie FBA cu ROMul jocului pe care vrei sa joci si dupa aceea cu ajutorul tehnologiei peer-to-peer transmite actiunile intre emulatoare. Cand apesi un buton pe tastatura sau gamepad clientul GGPO trimite codul respectiv al butonului la celalalt client si emulatorul primeste un semnal ca trebuie sa faca o actiune exact cum ar fi daca ai fi apasat un buton pe un alt gamepad. Aceasta tehnologie se poate compara cu Garena, dar asta face numai ca vezi alti clienti de Warcraft 3 la optiunea LAN.
Cum pot sa joc?
GGPO Login
GGPO Login
GGPO Lobby
GGPO Lobby
E foarte simplu. Un punct negativ ar fi ca sistemul de matchmaking/frontend foloseste Adobe AIR care necesita prea multe resurse.Oricum eu joc pe un laptop de Pentium 3 la 1.0 Ghz cu memorie 512 mb SDRAM si merge destul de bine. Prima data ai nevoie de programul Adobe AIR pe care poti sa descarci aici. Dupa ce ai instalat AIR trebuie sa instalezi programul GGPO. Poti sa-l descarci aici. Ok, ai instalat AIR si GGPO. Acum trebuie sa faci un cont pe siteul www.ggpo.net dupa care urmeaza sa-ti faci rost de ROMuri pentru emulator. Recomand descarcarea torrentului de aici. Poti sa gasesti linkuri mai jos cu siteuri unde poti sa descarci
GGPO ROMs
GGPO ROMs
mai multe jocuri pentru emulatoare. ROMurile trebuie sa copiezi in folderul ROMs unde ai
Input Screen
Input Screen
instalat clientul GGPO. ALERT!: Nu trebuie sa le dezarhivezi. Deci in folderul ROMs intra fisiere de .zip . Daca nu gasesti folderul inseamna ca trebuie sa lansezi emulatorul (ggpofba.exe) si atunci programul creeaza folderul respectiv.
Inainte de a putea juca mai trebuie sa setezi porturile in router sau in Windows daca nu ai router. Pentru a putea conecta la alti trebuie sa deschizi porturile 6000-6009 UDP (in/out) si 7000 TCP (out). Dupa ce ai setat porturile lansezi clientul GGPO, intri in contul tau si mergi in camera respectiva jocului pe care vrei sa joci. Alegi adversarul tau din lista, apesi butonul Challenge si poti sa incepi aruncarea hadoukenelor sau yoga fireurilor.
Hadouken!

Links: http://www.rom-world.com/ http://www.romnation.net/ http://www.romhustler.net/


Responses

0 Respones to "GGPO: Retro Gaming in 2.0"

Trimiteți un comentariu

 
Return to top of page Copyright © 2012 | i-Learn2 Theme Converted into Blogger Template by Dominiq