duminică, 26 iunie 2011

Recuperarea datelor de pe un hard disk defect

  Avariile unui hard disk de calculator pot fi catastrofale. Ele pot varia in domeniul de aplicare de la cateva fisiere corupte, sau pana la pierderea totala a datelor de pe hard disk. Dacă te gasesti in această situatie nefericita, aici sunt cativa pasi care te pot ajuta la recuperarea datelor pierdute.

Bun venit pe i-Learn2.
In caz ca acest tutorial a fost preluat de catre alt site, originea articolului il puteti gasi pe acest site: http://i-learn2.blogspot.com/

  Pasul 1.

Daca hard diskul are defecte grave, evident ca nu mai poate fi folosit, asa ca primul pas este sa cumparati un hard disk nou. Chiar daca aparent vechiul hard disk pare a functiona, riscati sa pierdeti in viitor alte date importante in caz ca nu il schimbati. De cele mai multe ori, defectele la partea mecanica sau electronica mecanice nu mai pot fi remediate, asa ca aveti nevoie de un hard disk nou.

  Pasul 2.

Dupa ce cumparati un HDD nou, instalati-l in calculator ca fiind Master (Hard principal), iar hardul cel vechi (stricat) il instalati ca slave. Evident, pe hardul principal trebuie sa reinstalati sistemul de operare.

  Pasul 3.

Instalati un program specializar in recuperarea datelor pierdute sau corupte. Unele din cele mai bune astfel de programe le gasiti mai jos. Aceste programe sunt concepute pentru a recupera datele care au fost sterse in timpul unui accident, sau au fost stocate in sectoare pe hard disk care s-au deteriorat.

Unele din cele mai bune programe de recuperare date sunt:
  • Migo Digital Rescue
  • Recover my Files
  • Handy Recovery
  • Quick Recovery
Prin intermediul software-ului de recuperare de date se pot recupera fisierele care au fost comprimate sau criptate. Aveţi posibilitatea să recupereze si fişiere care au fost şterse si mutate in Recycle Bin. Software-ul de recuperare de date accepta mai multe tipuri de harddisk-uri si alte medii de stocare cum ar fi USB, CD-uri, DVD-uri etc.

Evident, daca hard diskul a fost deteriorart atat de mult incat nu mai porneste nici ca un hard disk slave, recuperarea datelor este aproape imposibila. Sunt insa firme specializate unde puteti duce hard diskul pentru a fi desfacut, insa de cele mai multe ori asemenea operatiuni sunt foarte costisitoare, dar sunt necesare in cazul unor pierderi de date foarte importante.

Bun venit pe i-Learn2.
In caz ca acest tutorial a fost preluat de catre alt site, originea articolului il puteti gasi pe acest site: http://i-learn2.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu